Exklusiva handtillverkade whiskyskåp, att förvara din whiskysamling i med stil.

Om Ahlström

Svenska folkets intresse för whisky och dess kultur är riktigt stort idag, och fler och fler verkar att hitta till denna underbara värld av whisky.

Alla vill väll förvara sina flaskor på ett exclusivt sätt, och vissa upp dom för kära och bekanta på ett riktigt fint sätt. Här på Ahlström hittar du lösningen.

Ahlström är en tillverkare av specialgorda och handtillverkade möbler. Nu har vi specialiserat oss och gått in på att tillverka whiskyskåp i gammal och rustik stil. Whiskyintresset har ju bara blivit större och större på senare tid, så vad skulle inte passa bättre än en riktigt fin förvaringsplats för samlingen med whisky att visa upp allt på.

Bakgrund och framtid

Vi vill erbjuda kunden ett välbyggt och gedigen möbel som skall vara med under en lång tid framöver. Därför använder vi material av bästa kvalite.

En förvaringsplats att ha sina flaskor i, så att man lätt kan beundra dom och ha dom lätt till hands, om man skulle vilja ha en god stund.

Första möbeln som vi tillverkade var redan 1987, och det var i Enköping. Tillverkningen i början bestod till stor del av klockor, stora golvur och mindre vägghängda pendelur. Men med tiden blev det större möbler så som bord, stolar, skåp, hyllor och skrivbord, allt i gammaldags stil (den lite råa medeltida stilen). Framtiden ser vi med glädje, att vi skall kunna erbjuda er ett så komplett urval av skåp som möjligt, både whiskyskåp och vinskåp. Allt kommer att andas gammaldags, stilen kommer att vara den råa rustika gammla stilen som Ahlström är känd för.

- Whisky -

Whisky tillverkas över hela världen och i olika stilar. Skottland har sin rökiga, USA den mer brända, Irland och Kanada en mer fruktig och Japan sin rena stil. Men även nya länder som Sverige, Indien och Thailand för att nämna några, gör whisky med egen karaktär.

 

Whisky är en lagrad sprit baserad på jäst, mäsk och doftar och smakar olika beroende på hur den tillverkas. Om producenten använder korn, råg eller majs har betydelse, om den lagras på nya eller gamla fat sätter avtryck på karaktären. Och hur spriten destilleras påverkar också smak och doft.

 

Skottland är föregångslandet. Stilarna varierar från lätta, blommiga och maltiga till kraftfulla, smakrika och rökiga med tydlig fatkaraktär.

Irländsk whisky är mest känd för sin fruktiga stil, men den rökiga finns också.

 

Amerikansk whiskey är aldrig rökig utan har en mer bränd smörkola-vaniljkaraktär. Råvaran består oftast av en blandning av olika spanmål, där största delen är majs. I USA använder man nya och hårt rostade fat, gjorda av amerikansk ek.

 

Den kanadensiska whiskyn är gjord på majs, råg och kornmalt och är ofta mild, fruktig och med fatkaraktär.

Japansk whisky är lik den skotska och är rökig i varierad grad, men har ändå en egen stil - ren karaktär av frukt och fat.

> SWF

Förbundet som samlar Sveriges alla whiskyklubbar.174 klubbar, 7112 medlemmar.

> SMWS

The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) är en global whiskyklubb där medlemmarna runt om i världen förenas i sitt intresse av att njuta enastående Single Cask Malt Whisky.

> Allt om whisky

Tidningen för dig som är intresserad av whisky och öl. Är du passionerad provare med ett bibliotek av några av de finaste centilitrarna. Hos oss finner du helt enkelt allt om whisky.

> Whiskyforum

Scandinaviens största sociala webbplats för alla som älskar whisky. Whiskyforum har genom åren utvecklats till att vara en viktig del i Skandinavien, vad gäller att sprida kunskap och information om whisky.

> Whisky Magazine

Välkommen till whisky Magazine, fylld med innehåll från flera decennium av whisky tillsammans med information som är unik för denna webbplats. Oavsett om det är fråga om forum eller de interaktiva provningar bör det finnas något för alla som älskar whisky. Läs detaljerade provsmakning anteckningar och jämföra priser.

Copyright © 2006 - 2014 Ahlstrom.se All Rights Reserved